onsdag 10 februari 2010

Räkningar...

Oj, oj, oj, nu rasar pengarna iväg i snabb takt. Våra tapetval var inte speciellt billiga, bara bastapeten var standard. Svårt dock att tänka om nu när man kämpat sig till ett bra resultat - vi ändrar ingenting utan får istället gräva djupare i plånboken.

Idag kom räkningen på bygg-elen också och det märks att det har varit mellan 10 - 20 minusgrader ett tag, förra månaden låg den på 9000 kr och nu fick vi 11000 kr - tack för det, hrm. Svårt dock att se hur man skulle kunna påverka detta, ett inte helt tätt hus i kombination med golvvärme, starka strålkastare och maskiner.

Imorgon kommer köket så till helgen blir det att kika in och försöka ta kort genom fönstren igen, nästa besök inne i huset blir någon dag nästa vecka.

4 kommentarer:

  1. Hej

    Det är lika bra att lägga pengar på det man tycker om. Man ska ju bo i det nya huset hur länge som helst! ;-) Men visst är det svårt att se alla pengarna flyga iväg... men jag måste säga att jag har fått en viss vana att betala stora räkningar på flera hundra tusen... ;-)

    Så nu kommer köket idag. Spännande! Jag väntar med spänning på bilder :)

    Kraaam
    //L

    SvaraRadera
  2. Hej Linda,
    Jag fasar för våran elräkning för de här veckorna, jag har en viss känsla av att de ligger kring samma belopp som eran. Vi skulle helt enkelt byggt hus på sommaren ;)

    Det får väl vara inom rimliga gränser men annars tycker inte jag heller att man ska ändra sig om det är något man verkligen vill ha. Bättre det och bli nöjd än att ta något billigare och bli missnöjd.

    Kalkylen från våran elektriker blev dubbelt så dyr än vad vi räknat med men jag tycker det är värt det. Var det något som skulle bli dyrare än vad vi tänkt så var det väl det :)

    kram kram

    SvaraRadera
  3. Hej! Vad spännande med köksleverans!

    Vi fasar också vi för byggelsfakturor, har ännu inte sett en enda så man är ju nästintill beredd på vad som helst. Gulp.

    Idag fick vi dock bita i det supersura äpplet och plocka bort vissa kakelval som sprang iväg prismässigt. Visst är det så att man ska bo i huset i många år, men man måste också ha råd att lösa ut huset. Tråkig matematik!!!!! Håller andan inför elval, känns lite som att vi är på väg att snubbla på slutspurten.

    Stor kram.

    P

    SvaraRadera
  4. Tycker det är lite jobbigt att inte veta var man hamnar, vad tapter kostar, jobbet de gör, snickarnas extra jobb, rörkrökarens med mera. Vi väntar iaf lite med att köpa badkar, då får vi se hur mkt pengar som finns kvar i kistan.
    Men du, vad kul med köket! Så spännande!!

    SvaraRadera