onsdag 11 november 2009

Möte på tomten

Början av dagen gick i panik-tankar. Jag fick ett mail av tekniska kontoret att vår bygglovshandläggare hade bett honom att inte lägga sig i handläggningen om han ej blev tillbedd att yttra sig. Detta gjorde att han kände att han inte kunde komma med på mötet. Helt sanslöst!!! Jag såg alla våra husplaner gå upp i rök och att vi blev fast i lägenheten för evigt.


Fick rådet att kontakta byggnadsnämndens ordförande och efter lite tveksamhet gjorde jag det och det blev nog ett lyckokast. Jag berättade om vår situation, hur länge vi hade väntat o.s.v. och hon sa att det inte var acceptabelt och att hon skulle komma med på vårt möte. Vi är inte ute efter att bråka men när man känner sig helt utsatt och inte vet vart man skall vända sig så gör man vad som helst...

Efter lite hårda ord i början fungerade ordföranden som medlare och gick igenom ritningen med handläggaren och oss och konstaterade att vi höll oss inom planen. Hanläggaren hade ju sagt till Robert igår att det fortfarande inte var godkänt p.g.a. höjdkurvorna men idag sa hon att hon inte hunnit titta på de nya ritningarna...hrm... hur går det ihop?!

Det slutade i alla fall med att hon lovade oss ett bygglov i enlighet med nya ritningarna - nu skall vi bara ha det på papper också. Det känns i alla fall som vi har tagit ett stort kliv närmare vårt nya boende!
 
 
(Inlagt 9 juni 2009)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar