måndag 10 maj 2010

Trädgården i siffror...

Nu när det börjar bli hyfsat iordningställt på insidan är det dags att ta tag i utsidan. Vi har i helgen räknat lite på vad som behövs göras. Resultatet blev:

400 kvm gräs

160 kvm plattor/sten

60 kvm altan

Vi skall även plantera 21 meter häck mot gatan som skall fungera lite som insynsskydd. Den behöver vara omkring 1,5 m hög och gärna snabbväxande, inga tujor dock. Just nu funderar jag lite på avenbok kontra häggmispel - någon som har erfarenhet av dessa båda sorter??? Häggmispeln verkar vara lite mer klen och bångstyrig, men charmig :-) Helst hade jag velat ha syrén men tror det kan vara svårt att få den tät nedtill.



Markgubben måste komma och justera stuprören innan vi kan göra något annat överhuvudtaget men sedan är det bara att köra... Några sysselsättningsproblem lär vi inte ha de närmaste helgerna.

5 kommentarer:

  1. Wow, vad mycket av allt ni behöver. Plötsligt känns det som att vi ligger i lä. Vad skönt med färdigt gräs! Vi sår när när den tiden kommer. Många snygga häckar finns det ju. Vi hade en rönnhäck vid vårt gamla hus som blev tät och fin. Syrén är fint, om du klipper den ordentligt i början borde den bli tät ner till. Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Jag fasar verkligen för trädgårdsarbetet, det är inte min starka sida..
    Det blir nog rullgräs för oss med, annars är väl jordhögar och sly ganska dekorativt i en trädgård?? ;)

    SvaraRadera
  3. Vi har en avenbokhäck. Fint när den är grön och lätt att klippa. Men på vintern sitter det få bruna löv kvar... Fördel: den sticks inte!
    Ka

    SvaraRadera
  4. Nej det kommer ni nog inte ha problem med, snarare tvärtom :) men vad roligt att sätta igång med trädgården nu. Hur trivs ni i huset? kram annelie

    SvaraRadera
  5. Lite att ta tag i. Ibland känns det lite väl mycket. Man köpte ju ett nyckelfärdigt hus liksom... Vi kommer att sätta Avenbok. Jag tycker att det är bra att man kan hålla den tät men ändå smal, vi har ju inte så stor trädgård. Man måste då klippa den på sidorna, då sätter den nya skott, men inte klippa på höjden innan den växt färdigt.

    Häggmispel har mina föräldrar, den är helt okej också, måste bara klippas och skötas om så den kan växa upp i etapper. Nu är den ca 15 år och riktigt tät. Men för oss tar den lite för stor plats, den blir ju lite yvigare än Avenbok.
    /Carin

    SvaraRadera