onsdag 5 maj 2010

3 nyanser av rött...

Nu har vi landat i vårt hus och förstått att det faktiskt är vårt (och lite bankens, haha). Häromdagen kom en av blivande grannarna och frågade om färgkoden på våra dörrar. Vi förklarade problematiken med garageporten som inte alls verkar vara samma färg - se vår header - men enligt TOLON skulle:

1. dörrarna vara NCS S 4050 R
2. garageporten vara "lika dörrarna"

Grannen kom tillbaks med massa färgkartor dagen efter och vi kunde konstatera att:

1. porten var NCS S 4050 R (vi hade alltså fått vad vi beställt) MEN...
2. dörrarna var NCS S 2570 R!!!

Hur går vi vidare nu??? Enligt besiktningsgubben var det en "utredningspunkt" i protokollet, men då trodde vi porten var fel, ej dörrarna. Vad tror ni, kan man få dem att byta porten som egentligen är rätt, till samma färg som dörrarna för de är snyggare? Dessutom vållar det oss mindre besvär om de byter porten.

Vår entrédörr i 2570-R

Vår garageport i 4050 R

Tredje nyansen av rött/lila fick jag vid avtorkning av spishällen när jag drämde kindbenet rätt in i den nya fläkten. Snyggt va? Behöver jag tillägga att gubben inte vill ses i mitt sällskap...

5 kommentarer:

  1. Ja han får passa sig så han inte blir anklagad för något :) Fy vad irriterande att de satt upp olika färgnyanser! hoppas verkligen att de byter ut så ni får rätt. kram

    SvaraRadera
  2. Aj aj!! Hoppas att det inte gor alltfor ont och grattis grattis till inflytt! Kramar

    SvaraRadera
  3. Så förargligt med färgen! Håller tummarna för att de går med på det!

    Vi känner ett par kompisar som gärna vill bygga ett sånt hus som ni och de undrar vad själva huset kostade, alltså inte tomten och tillvalen, utan bara precis huset?

    SvaraRadera
  4. Nämen stackare! Det där måste ha gjort ont. Hoppas ni lyckas få byta till den ni vill ha för byta måste ni ju få hursomhelst. Lycka till!

    SvaraRadera
  5. Det är så svårt med färger, vi hade också problem när vi skulle beställa dörr och garageport eftersom de använde olika färgsystem, men tillslut fick vi samma färg på båda. Hoppas det löser sig så ni får samma färg på det röda.

    Aj, aj vad ont det måste ha gjort på dig, hoppas den färgen försvinner fort.

    Kram Elin!

    SvaraRadera