tisdag 8 december 2009

Stenproblematik

Efter att ha jagat ikapp kakelgubben som skulle fixa offert från vårt besök för två veckor sedan (!) fick vi lite huvudbry i form av stenarna på duschgolvet... Vi (= maken) vill ha runda duschhörn som går att fälla in och då stenarna sitter på nät tänkte vi i vår enfald att det säkert skulle gå lätt att trolla med fogen och göra en snygg "rundel" efter duschväggarna. Vi blev dock varse att detta skulle behöva göras med laser annars blir det inte snyggt och dessutom tar det 3 extra arbetsdagar = dyrt!!!

Vad är då alternativen:

1. Köpa fasta duschväggar i fyrkant
2. Lägg stenarna i fyrkant 90 x 90 vilket kan göra att duschväggarna ser ut att vara köpta i fel storlek
3. Lägg stenarna i fyrkant 100 x 100 så man ser att det är ett medvetet val att ha dem utanför duschväggarna

Just nu lutar det åt alternativ 3, fast det snyggaste hade varit en rundad skärning... Shit också!


De omdebatterade stenarna...

Runt duschhörn, redan beställt till lilla toan - stenarna får gå en dm utanför

Fyrkantigt duschhörn, inga problem med stenar bara problem med maken ;-)

7 kommentarer:

  1. Klart att det ska raka duschväggar! Ger mycket mer space när man sjunger arior...

    Vad heter den på bilden?

    SvaraRadera
  2. Gillar också raka duschväggar, kanske kan jag få maken att kompromissa och sätta en rak i vårt badrum, fast jag vill inte att han skall sjunga ;-). Den på bilden heter Westerbergs Clear 10, se här:
    http://www.bygghemma.se/Inomhus/Badrum/Duschar/Duschhörn/Duschhörn%20Westerbergs%20Clear%2010/p-128518

    SvaraRadera
  3. Vi kommer att ha raka dörrar i badrummet medan vi väljer semirunda i wc/dusch. När det gäller att välja mellan Domino och Square så blir det nog Square. Mycket val är det och mycket vill man ha. Sen kan "helt oväsentliga" saker såsom pålning och sånt kosta hur mycket som helst.

    SvaraRadera
  4. hej, ja det är skönt att känna några av grannarna, inte fel att de tom är våra bästa vänner :)! vad svårt med stenarna, det blir så jobbigt när saker och ting inte blir som man tänkt sig.ha en fin onsdag! kram annelie

    SvaraRadera
  5. Hej Linda, visst är det typiskt med alla dessa små "tänkte inte på det" problem som dyker upp på vägen. Det kommer fler och det enda rådet jag kan ge är att verkligen tänka till ordentligt så att det blir rätt. Det är så trist att ångra sig när det är för sent.

    Jag tycker om de raka duschväggarna. Jättesnyggt, dessutom ger de bättre space. Tycker du ska tänka till ordentligt på alternativ 3. Tror att det kan se konstigt ut.

    Hoppas du hittar ett sätt att få som du vill;-) Håller tummarna för det.

    Kram Maria

    SvaraRadera
  6. Hahahaha....jag skrattar alltså åt din kommentar inne hos Petra...(din andra blogg var ju låst...) Precis så är det - barnen och KLASSKAMRATERNA (jisses vad de kan se ut! Såå gamla!) blir äldre och äldre...medans vi håller oss purunga och fräscha...=) *fniss*
    Fint hus förresten! Lycka till med bygget!
    Kram och ha en trevlig helg!

    SvaraRadera
  7. Snygga stenar, såna var jag också inne på, trist bara att det inte går att få som man tänkt - utan dyra tillägg.
    Jag tycker också att det är snyggare med raka duschväggar men min man verkar också inne på rundade. Kanske de gillar runda former mer ..? ;)
    Försök övertala honom, om du gillar de raka.
    Lycka till.

    SvaraRadera