onsdag 17 augusti 2011

Tröttsamt...

Ja, inte kan man säga att kommunen underlättar för oss nybyggare precis. Imorse kom killarna från tekniska kontoret på besök. De skall asfaltera en andra gång och lägga sista kantstenen och det visar sig vara stora problem med våra stenar på uppfarten. Vi lade ju stenarna innan de gjorde iordning kantstenarna så kanske får vi skylla oss själva som inte tänkte/undersökte lite mer, men vi ville ha gjort det så fort som möjligt för att slippa få in en massa smågrus.

I vilket fall så konstaterade de att vi måste ta bort ett antal kvadrat av stenarna (!!!) för att de skall kunna lägga kantsten vid uppfarten. Det låter ju jättelätt, speciellt när stenarna har legat i över ett år och antagligen har satt sig ordentligt, grrrrr. Är otroligt frustrerad just nu och vet inte hur vi skall lösa detta. Massa jobb och pengar som gått till spillo med andra ord.

Det bästa (men absolut inte snyggaste) alternativet är väl att göra som någon av grannarna - asfaltera precis innanför kantstenen upp mot övriga stenar :-( Jag vet inte om vi fixar att lägga tillbaks stenarna lika snyggt som tidigare om vi väljer det alternativet.

Kommunen vill att vi tar bort ca de 7 första raderna från vägen och in...

Finns det ingen annan lösning än detta?

Ett annat problem kan även vara att kantstenen går högre än våra stenar och hur fyller man upp det??? Usch, vi som kände att vi började bli klara...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar